ONNELLISTEN HIIHTO

Onnelliset_782_381.jpg
Onnelliste_782_381.jpg
taukopaikka2.jpg
Tapionniemi_1_780_380.jpg
Tapionniemi_2_780_380.jpg
Tapionniemi_4_780_380.jpg
Välitankkaus_3_Javarus_780_380.jpg
Välitankkaus_4_Javarus_780_380.jpg

 VUODEN 2020 HIIHTO PERUUNTUI COVID-19 EPIDEMIAN TAKIA, MUTTA MEHÄN SUUNTAAMME KATSEEMME VUOTEEN 2021! PIDETÄÄN TOISISTAMME HUOLTA JA TAVATAAN SITTEN ENSI VUONNA!Onnellinen_tiedote_2.jpg

Onnellisten hiihtoretki Kemijärveltä Tapionniemen kautta Pyhätunturille hiihdetään kolmannen kerran la 28.3.2020 . Edellisen kerran 101 retkihiihtäjää hiihti matkan. Osa Tapioinniemeen ja osa aina Pyhätunturille asti. Matkaa Pyhälle kertyi n. 50 km.

Ilmoittautuminen  vuoden 2020  hiihtoon osoitteessa www.lipputoimisto.fi kautta.Ilmoittautuminen avoinna.

Voit ilmoittautua myös suoraan Kyläseuran sähköpostin kautta sekä maksaa ilmoittautumisen kyläseuran tilille  S-pankki FI24 3939 0054 614 284.

Muista laittaa viitteeksi Onnellisten hiihto ja kaikkien osallistujien nimi. Ilmoita myös sähköpostissa osallistujien nimet, puhelinnumero, sähköposti ja osoite. Osallistumisen hinta 35€/ henkilö.

Lisätietoja: tapionniemenkylaseura@gmail.com tai Marjatta Pekkarinen puh. 040 963 8000,

email: marja2.pekka@gmail.com

Esittely:

Tapionniemen Kyläseura ry järjestää Onnellisten hiihdon, perinteisen laturetken Kemijärven Peurakankaalta Tapionniemen Kyläkartanon kautta Pyhätunturille. Toisen kerran hiihdettävälle laturetkelle kertyy matkaa yhteensä noin 50 km ja tyyli on perinteinen. Jos matka tuntuu liian pitkältä, niin voit hiihtää Tapionniemeen puolimatkan krouviin ja jos matka tuntuu lyhyeltä, niin voit hiihtää matkan vaikka edestakaisin. Hiihtoreitin turvallisuutta on parannettu viime keväästä. Maasto on helppoa, loivapiirteistä eikä isoja mäkiä ole.

Laturetki starttaa Peurakankaan laduilta lauantaina 28.3. klo 9.00–10.00 välillä. Latureitti jatkuu IVO:n sähkölinjaa kohti Tapionniemeä ja siitä edelleen kohti Luppoa ja Pyhätunturia.

Reitin varrella on 5 huoltopistettä, joissa hiihtäjille on tarjolla lämmintä mehua, suolakurkkuja ja pientä purtavaa.  Ensiavusta huolehtii Kemijärven SPR:n osasto.

Vaihtovaatteet voi jättää lähtöpaikalla yhteiskuljetukseen, joka vie ne Tapionniemen Kyläkartanoon odottamaan hiihtäjiä. Maalista Pyhätunturilta järjestetään non-stop- kuljetus Tapionniemeen, josta on kuljetus edelleen lähtöpaikalle Peurakankaalle. Tapionniemen Kyläkartanossa on mahdollisuus käydä suihkussa tai pihasaunassa hiihdon jälkeen.

Tapionniemen Kyläkartanolla voi pitää vaikka pidemmän tauon ja nauttia Kyläkartanon antimista. Kyläkartanolla on tarjolla koko päivän ajan keittolounasta ja munkkikahvia kaikille kävijöille pientä korvausta vastaan. Tapionniemessä on myös lapsille oma 2 km hiihtoreitti. Kyläkartanon pihalla on tulipaikka, jossa voi evästellä ja paistaa makkaraa, joten sinne ovat kaikki tervetulleita viettämään mukavaa päivää ja kannustamaan hiihtäjiä.

Mikäli tarvitset kuljetusta Pyhätunturilta lähtöpaikalle lähtöaamuna klo 8.00, se voidaan järjestää eri maksusta. Siitä voi olla yhteydessä joko spostilla marja2.pekka@gmail.com tai tapionniemenkylaseura@gmail.com tai puh 040-9638000.

Lisätietoja laturetkestä: Tapionniemen Kyläseura ry /tapionniemenkylaseura@gmail.com, tai  marja2.pekka@gmail.com, Marjatta Pekkarinen, puh 040-9638000 tai anne.lampela@gmail.com, Ann-Christine Lampela, puh 040-5093061. Lisäksi Tapionniemen Kyläseuran ja Onnellisten hiihdon fb.sivut sekä www.tapionniemi.fi ja www.visitkemijarvi.fi –sivuilta.

Ennen hiihtoretkelle lähtöä lataa Play kaupasta 112 sovellus ja lisää siihen oma puhelinnumerosi.

112

 

Latukartta

Latukartta_uusi_2019.JPG

 

 MAJOITUSTA

Kemijärven ja Pyhätunturin alueella on runsaasti tarjolla erilaista majoitusta hotellista mökkeihin. Katso alla olevista linkeistä itsellesi paras vaihtoehto. Tapionniemen Kyläkartanolla on yksi huoneisto vuokrattavana. Voit vuokrata sen Airbnb:n kautta.

Visit Kemijärvi https://www.visitkemijarvi.fi/fi/majoitus/

Pyhä - Luosto https://pyha.fi/majoitu

SAAPUMINEN

Kemijärvelle on hyvät junayhteydet. Nouse illalla Helsingistä tai matkan varrelta Kemijärven yöjunaan  niin heräät aamulla virkistyneenä Kemijärvellä. Ilmoita meille tarvitsetko kyydin hiihtopaikalle, niin kuljetamme sinut hiihtoretken aloituspaikalle Peruakankaalle. Peurankangas on n. 2 km rautatieasemalta Sodankylän suuntaan.

Saapuminen Kemijärvelle https://www.visitkemijarvi.fi/fi/info/saapuminen/

Matkahuolto  https://matkahuolto.fi/